Insolventa

Servicii Insolvenţă

CU CEI MAI MULTI ADMINISTRATORI JUDICIARI / LICHIDATORI IN TOATA TARA, ITI ASIGURAM CELE MAI BUNE ONORARII SI SERVICII DE INSCRIERE LA MASA CREDALA SI DESCHIDERE PROCEDURA INSOLVENTA!

Insolvența este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide și exigibile. Debitorul aflat în stare de insolvență este obligat să adreseze Tribunalului o cerere de deschidere a procedurii prevăzută de legea 85/2014 în termen de maximum 30 de zile de la apariția stării de insolvență.

Înainte de depunerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei debitorul trebuie să efectueze o analiză a principalilor indicatori economic-financiari din evidenţele contabile, să evalueze situaţia şi să decidă dacă va opta pentru variantă falimentului sau a reorganizării judiciare. Desigur în această etapă opinia un practician specialist în insolvenţă poate ajuta debitorul în luarea unei decizii. Această analiză este deosebit de importantă pentru că, din experienţa acumulată, putem trage concluzia că de cele mai multe ori debitorii fac această analiză când déjà este prea târziu, consecinţele fiind drastice cu privire la posibilitatea de reorganizare a activităţii.

Reorganizarea judiciară este procedura care se aplică debitorului în insolvenţă persoană juridică în vederea achitării datoriilor acestuia, conform programului de plată a creanţelor, pe baza întocmirii, aprobării, confirmării şi respectării unui plan numit plan de reorganizare.
Procedura falimentului este procedura de insolvenţă care se aplică debitorului în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului urmată de radierea acestuia din Registrul Comerţului.

Categories:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *